Voorwaarden Sociale Lening

Geld lenen met uitkering kan via de reguliere weg bij de banken, maar kan ook bij de volkskredietbanken of bij de gemeentelijke kredietbanken. Zelfs kunt u terecht bij een centrale bank SBN. Bij deze banken kunt u terecht voor de sociale leningen, ook wel sociale kredieten.

Een sociale lening is vaak goedkoper, omdat zij ontworpen zijn voor mensen met een laag inkomen. Eveneens is de SBN niet uit op winst, zoals de reguliere banken. Ook is het aanvragen van een sociale lening vaak gemakkelijker, omdat er geen BKR toetsing plaatsvindt.

Er zijn natuurlijk wel voorwaarden voor het verkrijgen van een sociale lening. Begrijpelijk is het dat een miljonair geen zakelijk krediet kan aanvragen bij een volkskredietbank. Aan één (of meerdere) van de volgende voorwaarden zijn voor het verkrijgen van een sociale lening moet voldaan worden:

  • Je kan geen geld lenen bij de banken, omdat je geen zekerheden hebt. Bijvoorbeeld geen inkomen.
  • Je hebt schulden en staat bij de Zwarte Lijst of bij de BKR vermeld.
  • Je leeftijd schrikt de banken af. Je bent te jong of te oud voor geld lenen.

Wanneer u aan één van de voorwaarden voldoet, kunt u een sociale lening aanvragen. Deze sociale lening kan tot een maximum hoogte van 25.000 euro. Indien u meer geld nodig heeft of meer geld wilt lenen, dan kunt u ook bij de SBN informatie opvragen voor schuldhulpverlening.

Veel mensen met een uitkering hebben een BKR registratie. Voor hen is een sociale lening een uitstekende weg om in te slaan. Maar er zijn ook zat mensen met een uitkering die geen problemen hebben. Te denken valt aan de mensen met een WW-uitkering. Zij kunnen dan als ze niet aan de voorwaarden voldoen ook geen sociale lening verkrijgen.

 

Leave a Reply

*