Postorderkrediet lenen met uitkering

Tegenwoordig worden veel producten aangeschaft via het internet. Er zijn genoeg thuiswinkels waarbij u eenvoudig producten kunt aanschaffen. Thuiswinkels worden ook wel postorderbedrijven genoemd. Op het internet zijn verschillende postorderbedrijven actief.Postorderbedrijven verlenen grotendeels krediet in de vorm van doorlopend goederenkrediet. De consument krijgt van het postorderbedrijf een bepaalde limiet toegekend tot welk maximum hij goederen kan bestellen. Als er ruimte vrijkomt doordat is afgelost, dan kan door de consument opnieuw worden besteld. Het is in deze branche gebruikelijk dat de limiet groeit naarmate de cliënt langer als goede betaler bekend staat. De rente is meestal gefixeerd voor een bepaalde termijn.

Daarnaast kennen we postorderkrediet in de vorm van aflopend goederenkrediet. De cliënt die (nog) geen voldoende kredietwaardigheid heeft opgebouwd, kan het bestelde goed in termijnen betalen.

Aan een postorderkrediet hangt vaak een duur prijskaartje. De rentes zijn vaak hoog, wat een postorderkrediet duur maakt. Eveneens worden veel consumenten verleid om meer producten aan te schaffen (dan nodig). Veel mensen komen ook onbedoeld in de schulden door een postorderkrediet. Niet voor niets zijn veel BKR registraties afkomstig van een postorderbedrijf.

Een voordeel is wel dat de postorderkrediet veelal wordt toegekend. Lenen met uitkering kan met een postorderkrediet. Postorderbedrijven kunnen als zij een deelnemende partij zijn een BKR toetsing doen, echter doen zeker niet alle postorderbedrijven dit.

 

 

Leave a Reply

*