Lenen met uitkering WAO

Lenen met uitkering WAO, wet arbeids ongeschiktheid, is goed mogelijk. Een WAO krijgt u wanneer u arbeidsongeschikt bent. U krijgt dan naar de mate van uw ongeschiktheid een percentage van de dagloon (in het jaar u arbeidsongeschikt ben geworden). De hoogte van de inkomen is dus afhankelijk van de mate van ongeschiktheid en de loon. Derhalve wordt ook de hoogte van een lening beïnvloedt. Hoe groter de inkomen, hoe hoger de lening kan zijn. Klinkt simpel.

Het wordt lastiger wanneer u nog in de beoordelingsfase bent en er nog onzekerheid is. Banken willen bij het verstrekken van een lening zekerheid en lenen met uitkering WAO kan dan een belemmering zijn. In de meeste gevallen krijgt u snel te maken met een arbeidsdeskundige die gaat bepalen in hoeverre u arbeidsongeschikt bent en al snel hoort u dan uw inkomen. Mocht het inkomen onder het sociaal minimum zitten, dan krijgt u aanvullingen.

Lenen met uitkering WAO is goed mogelijk. Sowieso kunt u minileningen aanvragen, maar misschien kunt u ook een doorlopend krediet of een persoonlijke lening aanvragen. Het aanvragen van een lening is tegenwoordig heel simpel. Vragen van offertes kan digitaal en al vrij snel weet u of u kunt lenen met uitkering WAO.

Heeft u een WAO uitkering en heeft u een lening gevonden? Vertel het ons!

Leave a Reply

*