Lenen met uitkering WAJONG

De uitkering WAJONG is voor jonge mensen die gehandicapt of een ziekte hebben. Zij zijn niet in staat om te kennen werken. De WAJONG doet vermoeden dat het alleen voor mensen zijn die jong zijn, maar de WAJONG kan je tot je 65ste uitgekeerd krijgen. Het stopt bij de leeftijdsgrens van 65 jaar. De WAJONG is naast een uitkering (inkomen) ook een soort voorziening om jongeren te helpen bij het zoeken naar werk en/of opleiding. Alles natuurlijk passend bij de handicap of ziekte.

Het inkomen vanuit een WAJONG is niet hoog. Inkomen is altijd minimaal 75% van het minimuminkomen. Mocht er daarnaast gewerkt worden, moet daarover een deel worden afgestaan wanneer het boven die grens uitkomt. Indien er gewerkt wordt, maar te weinig, dan geeft de WAJONG aanvulling tot die 75% van het minimuminkomen.

Lenen met een uitkering WAJONG

Bij geld lenen wordt er altijd gekeken naar het inkomen. Bij de WAJONG is het inkomen niet hoog.

Lenen met een uitkering WAJONG is zeker mogelijk, echter zal de hoogte van een lening mede worden bepaald door de hoogte van het inkomen.

Bij lenen met een uitkering WAJONG kan er eventueel ook borg worden gestaan door een derde. Ook kan er eventueel aanspraak gedaan worden op bepaalde voorzieningen, waardoor geld lenen misschien niet noodzakelijk is.

Kleine bedragen lenen is mogelijk. Grotere bedragen lenen is echter moeilijk met een uitkering WAJONG.

 

Leave a Reply

*