Lenen met uitkering en roodstaan

Geld lenen met uitkering kan gemakkelijk door middel van rood staan. Het wordt rekeninghouders van banken steeds vaker toegestaan om gedurende een bepaalde periode een negatief saldo te hebben. De limiet van deze zogenaamde roodstand is doorgaans gekoppeld aan de hoogte van het maandelijkse salaris of uitkering en meestal ook in tijd beperkt. Door deze ontwikkeling is de scheiding tussen betalingsverkeer en kredietverlening minder scherp geworden.

Ook door de uitgifte van eurocheques en girobetaalkaarten, alsmede van aan de betaalrekening gekoppelde creditcards, wordt gestimuleerd om een ruimer gebruik te maken van de rekening dan alleen als betalingsfaciliteit. Op deze manier pogen de banken tevens de kosten van het betalingsverkeer voor een deel goed te maken.

Geld lenen met uitkering kan door middel van verschillende leenvormen en rood staan is daar één van. Met rood staan betaalt u rente. De rente is gemiddeld. Veelal is de persoonlijke lening of doorlopend krediet goedkoper, maar rood staan is wel weer goedkoper dan een minilening. Wanneer u eenmaal kan rood staan zal een bank ook geen BKR toetsing doen. Met rood staan kunt u dus enigszins flexibel geld lenen. Bedenk wel dat rood staan wel degelijk een BKR registratie kan opleveren.

Voor meer informatie over hoeveel u kunt rood staan en hoeveel rente u dan daarvoor kwijt bent kunt u terecht bij uw bank. Eveneens is het mogelijk om bij meerdere banken een rekeningcourant te openen. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Leave a Reply

*