Lenen met uitkering en BKR

U wilt geld lenen maar u heeft een uitkering en een BKR-registratie. Dat zijn twee punten waarover u misschien denkt niet in aanmerking te kunnen komen voor een lening.  Mocht u dat denken, dan kan u wel eens gelijk hebben. De waarheid is soms hard.

Lenen met uitkering

Het hebben van een uitkering betekent vaak, maar niet altijd, een relatief laag inkomen. Vaak is het inkomen wel stabiel, maar ook dit hoeft niet altijd zo te zijn. Het hangt allemaal af van de vorm van de uitkering. Wat voor een uitkering heeft u? Tussen de uitkeringen zijn er grote verschillen en er is dan ook geen kant en klaar antwoord of u kunt geld lenen met uitkering. Zoals zijn er verschillen in de hoogte en de duur van de uitkeringen.

Lenen met Sociaal Krediet

Lenen bij de banken zonder BKR toetsing bestaat niet, maar wellicht komt u wel in aanmerking voor een sociale lening, sociaal krediet. Deze leenvormen zijn ontwikkeld voor mensen met schulden en dus vaak ook met een BKR registratie!

Lenen met uitkering en BKR

Geld lenen met uitkering en BKR is lastig, maar ook daar is eigenlijk geen kant en klaar antwoord. Het hoeft helemaal niet lastig te zijn. Zoals gezegd verschillen de uitkering, maar ook verschillen de BKR registraties. Veel Nederlanders staan als BKR geregistreerd, maar niet alle registraties zijn slecht. Als dat zo zou zijn, zou dat betekenen dat niemand meer iets kan lenen. BKR maakt gebruik van codes en ieder code heeft weer een aparte betekenis. En sowieso is misschien de vraag of u ├╝berhaupt staat genoteerd in de BKR. Niet alle wanbetalingen komen in de lijst van de BKR terecht.

Kortom geld lenen met uitkering en BKR is mogelijk. Het kan lastig zijn, maar het kan ook gemakkelijk zijn. Voor duidelijkheid of u kunt lenen met uitkering en BKR zou er eerst meer duidelijkheid moeten zijn. De hoogte van uw uitkering kunt u achterhalen (of die weet u al), maar ook de registratie bij de BKR kunt u via uw bank opvragen.

Wanneer u volledige zekerheid wilt is het opvragen van offertes het enige antwoord. Nooit geschoten is altijd mis. Vraag offertes of en weet of u kunt geld lenen met een BKR registratie.

Leave a Reply

*