Lenen met uikering bijstand

De algemene bijstand, bijstandsuitkering, zorgt er voor dat iedereen recht heeft op een minimuminkomen. Een bijstandsuitkering zorgt voor het voorzien in levensonderhoud en is een soort valnet voor als je geen recht hebt op een ander soort uitkering. Wanneer je geen recht hebt op een ander uitkering zoals de AOW, WW of WAO; dan kan je een bijstandsuitkering aanvragen. De bijstandsuitkering is geregeld in de Wet Werk en Bijstand, WWB.

Lenen met uitkering, zoals de bijstandsuitkering, is lastig. De hoogtes van de bijstandsuitkering zijn minimaal waardoor banken van mening zijn dat mensen met bijstandsuitkering weinig kunnen lenen, doordat ze weinig kunnen aflossen. Lenen met een uitkering, bijstandsuitkering, gaat dan vaak gepaard met kleine minileningen, roodstaan, postorderleningen of met een creditcard. Deze vormen van leningen zijn vaak niet ideaal. Je kunt dan kleine bedragen lenen met vaak hoge rentes.
Lenen met uitkering bijstand is lastig. Dat weten de UWV en de overheid ook. Hierom is ook bijzondere bijstand in het leven geroepen. Met bijzondere bijstand is het mogelijk om extra kosten te kunnen betalen. Recht hebben op bijzondere bijstand gebeurd niet zomaar. Je moet dit speciaal aanvragen en hebt dan ook allerlei verplichtingen. Maar met een bijzondere bijstand heeft u wellicht helemaal geen lening nodig. Misschien hoeft u helemaal geen geld te lenen. En dat is op zich geen slecht idee, want geld lenen kost geld.
Als je dan toch geld wilt lenen met een uitkering bijstand dan kun je verschillende offertes aanvragen bij verschillende kredietverstrekkers. Zoals gezegd kun je waarschijnlijk geen hoge bedragen lenen, gezien de hoogte van je inkomen. Eveneens moet je bedenken of je daadwerkelijk wel een lening kunt aflossen. Wanneer je een lening niet kunt aflossen, creƫer je alleen maar grotere problemen. Schulden worden groter, incassokosten stijgen en jij wordt steeds wanhopiger. Bedenk dus goed of u wilt lenen. Misschien kun je lenen van familie en/of vrienden en anders is misschien toch bijzondere bijstand iets voor je.

Heb jij een bijstandsuitkering en heb je ervaring met lenen? Laat een berichtje achter en vertel het ons.

Leave a Reply

*