Lenen als alleenstaande

In Nederland heerst er het beeld van de zielige alleenstaande moeders met een bijstandsuitkering. Dit is gedeeltelijk waar. Vaak ervaren deze moeders niet hun leven als zielig, maar wel soms als zwaar. Velen vergeten dat het zijn van een moeder en huisvrouw een fulltime aangelegenheid is. Daarnaast is het leven sowieso al duur, laat staan met een kind en een bijstandsuitkering.

Niet alleenstaande moeders, maar ook alleenstaande vaders bestaan. Deze kunnen het net zo zwaar hebben als een vrouw. Naast alleenstaanden met kinderen hebben we in Nederland natuurlijk ook “gewone” alleenstaanden. Deze alleenstaanden zijn vaak starters. Het leven voor een starter is vaak ook zwaar, gezien starters weinig spaargeld of onderpand hebben opgebouwd. Eveneens verdienen starters veelal minder dan de mensen die al langer op de arbeidsmarkt vertoeven.

Banken weten dat alleenstaanden, en dan vooral starters, een mooie doelgroep zijn om producten zoals leningen te verkopen. Geld lenen bij de banken is niet onorthodox, vrij normaal. Echter moet er ook besefd worden dat starters wellicht een studie hebben gevolgd en hierdoor mogelijk een studieschuld hebben opgebouwd. Studieschuld wordt niet op een zwarte lijst of bij een BKR geregistreerd. Kortom banken hoeven dus niet  verder te kijken dan hun neus lang is en hierdoor lopen starters de kans op onverantwoord geld lenen.

Bij de banken kunnen starters vaak terecht voor een starterslening. Ook hypotheekvormen zijn hierop ingespeeld.

Alleenstaanden, maar ook gezinnen, met een uitkering kunnen geld lenen. Het hangt alleen af van allerlei factoren, zoals kredietwaardigheid en hoogte van inkomen. Een sociale lening is een goede optie voor lenen met uitkering, vooral wanneer ze nergens anders terecht kunnen.

Leave a Reply

*