Hypotheek lenen met uitkering

We hebben al geconstateerd dat geld lenen met uitkering mogelijk was. Het hangt gewoonweg van ieder situatie afzonderlijk af. Niet alle uitkeringen zijn hetzelfde, en ook nog eens verschilt ieder financieel situatie. Zo kunt u een uitkering hebben zoals de ANW met een BKR registratie of een Wajong uitkering zonder BKR registratie. Er zijn zoveel combinaties mogelijk. Daarbovenop zijn er ook nog eens vele kredietverstrekkers die ook allen verschillend zouden kunnen kijken naar een financieel situatie.

Hypothecair Krediet

Hypothecair krediet, of kortweg hypotheek, is kredietverlening die gedekt is door onroerende zaak. In de consumentensfeer vraagt de debiteur die een huis wil kopen en niet over voldoende middelen beschikt om de koopprijs contant te voldoen, hypothecaire financiering bij een bank. Veel mensen hebben onvoldoende middelen, dus het is zeker een misvatting dat alleen mensen met een uitkering een hypotheek aanvragen.

Als de aanvraag wordt geaccepteerd, dan wordt een notariële akte van hypotheekstelling opgemaakt. Het huis van de debiteur, de hypotheekgever, dient tot zekerheid van de aflossing van de lening. De bank, de hypotheekhouder, is gerechtigd om het huis te verkopen indien de debiteur achterstallig is met betalingen. Door deze extra zekerheid is hypothecair krediet doorgaans goedkoper dan de overige leenvormen.

Behalve voor de aanschaf van een eigen huis wordt in toenemende mate de “overwaarde” van het huis, dat wil zeggen het verschil tussen de waarde van het onderpand en het nog uitstaande bedrag van de hypothecaire lening, benut voor consumptieve kredietverlening van verschillend aard. Zo is het mogelijk om een doorlopend krediet af te sluiten met de overwaarde.

Gezien er een bepaalde zekerheid is, zijn er ook mogelijkheden voor het kopen van een huis met een uitkering. Hypotheek lenen met uitkering is mogelijk, echter moet de kredietwaardigheid goed zijn. Er moet sprake zijn van een voldoende inkomen en het liefst mogen er geen BKR registraties aanwezig zijn.

Hypotheek lenen met uitkering?

Geld lenen met uitkering is mogelijk, maar is het ook mogelijk om met een uitkering een hypotheek aan te vragen? Aanvragen kan altijd, maar krijgt een uitkeringsgerechtigde dan ook de mogelijkheid voor een hypotheek lenen?

Hypotheek is een leenvorm en zoals bij de andere leenvormen ook geldt: Ieder situatie is uniek. Hypotheek lenen met uitkering is mogelijk. Indien u een vast inkomen heeft en geen BKR registratie zijn er mogelijkheden.

Indien u nu op zoek bent naar een hypotheek is dit misschien wel een goed moment. De huizenprijzen zijn dalende.

Bij een hypotheek lenen moet u rekening houden met een toetsing van BKR. Een hypotheek lenen met uitkering is mogelijk, maar een hypotheek lenen zonder BKR toetsing is nagenoeg niet mogelijk.

Hypotheekverstrekkers toetsen altijd uw aanvraag en controleren daarbij ook uw BKR registratie. Een negatieve BKR registratie kan veelal meer tegen u werken dan een uitkering.

Er is eigenlijk maar één manier voor een duidelijk antwoord en dat is:

Vraag advies van een hypotheekadviseur. Vraag hypotheekoffertes op en maak een afspraak!

Leave a Reply

*