Goedkoop lenen woning

U bent op zoek naar een woning, maar de prijzen zijn nogal hoog. U wilt geld lenen met een uitkering voor een woning.

Geld lenen voor een huurwoning

Woningen zijn duur, maar hoeven niet duur te zijn.

Indien u een uitkering heeft en uw inkomen niet erg hoog is, kunt u in aanmerking komen om te huren in de sociale sector. Woningen bij de sociale sector hebben voorwaarden. Een van die voorwaarden is de inkomenseis, deze mag niet boven een bepaald bedrag uitkomen. Hierdoor tracht de overheid met de sociale sector om woningen te verstrekken (en mogelijk te maken) aan mensen met een laag inkomen.

Indien u op zoek bent bent naar een woning, maar alles lijkt erg duur, dan is misschien een woning huren in de socaiel sector dus een oplossing. Wanneer u een uitkering heeft en geen hoog inkomen heeft, kunt u met een zelfstandige woning uit de sociale sector ook nog eens recht hebben op huursubsidie.

Geld lenen om een woning te huren hoeft dus niet. Dit is een ander geval wanneer u wilt huren in de particuliere sector. Woningen in de particuliere sector gaan vaak gepaard met tweemaandelijkse borg, waardoor een woning huren erg duur wordt. Dan kan tijdelijk geld lenen een oplossing zijn. Geld lenen met een uitkering voor een bedrag van circa 2000 euro (dat zijn circa kosten voor een woning huren, waaronder borg en eventuele bemiddelinsgkosten) is mogelijk, maar dit hangt natuurlijk af van uw kredietwaardigheid en inkomen.

Geld lenen voor een koopwoning

Geld lenen voor een koopwoning wordt ook wel hypotheek genoemd. Een hypotheek lenen met een uitkering is eveneens mogelijk, indien uw kredietwaardig bent en uw inkomen stabiel en hoog genoeg is. Momenteel zijn de huizenprijzen flink aan het dalen en kunt u profiteren van aantrekkelijke fiscale aftrekposten. Eveneens is de overdrachtsbelasting aangepast.

Kortom geld lenen voor een koopwoning kan op dit moment een goede zet zijn. Maar huizen kunnen in prijs nog verder dalen. Indien u geld wilt lenen met een uitkering voor een hypotheek is het raadzaam om bij meerdere hypotheekadviseurs om de tafel te gaan zitten. Laat u goed informeren.

Geld lenen voor verbouwen aan woning

Indien u een uitkering heeft en uw woning wilt verbouwen kunt u wellicht bij de uitkeringsverstrekker vragen om extra geld. Zo is het soms mogelijk met een bijstandsuitkering een bijzondere bijstand aan te vragen. Informeer hiernaar bij uw gemeente en/of uitkeringsinstantie.

Indien u een koopwoning heeft, kunt u wellicht de woning als onderpand gebruiken voor een lening. Een eventuele tweede hypotheek zou ook toch de mogelijkheden kunnen behoren.

Leave a Reply

*