Doorlopend krediet lenen met uitkering

Naast de persoonlijke lening behoort ook de doorlopende krediet, lening, tot één van de mogelijkheden voor geld lenen. Wanneer u wilt geld lenen met uitkering en op zoek bent naar een flexibele lening kan een doorlopend krediet de uitkomst zijn.

Bij een doorlopend krediet is zowel de hoogte van de rente als de looptijd onbepaald. Er wordt niet een tevoren vastgesteld bedrag uitgeleend aan de debiteur, geldaanvrager, maar deze krijgt een limiet toegewezen door de bank tot welk maximum hij geld kan opnemen. Bij de meest gebruikelijke variant van een doorlopend krediet betaalt de consument een vast bedrag per maand (aflossing en rente). Het afgeloste bedrag staat vervolgens weer ter beschikking voor nieuwe kredietopnames, uiteraard tot maximaal de limiet. Ook komt het voor dat (drie)maandelijkse een bepaald percentage van het opgenomen bedrag moet worden afgelost, en er zijn ook mengvormen in de praktijk.

De rente is meestal variabel bij deze vorm van krediet, al kan deze ook gedurende een bepaalde periode gefixeerd zijn. In principe wordt een doorlopend krediet wel als één van de goedkopere manieren van lenen gezien, net als de persoonlijke lening. Een bovenal voordeel van een doorlopend krediet is de flexibiliteit.

Het uitstaande saldo van het doorlopend krediet moet meestal in zijn geheel zijn afgelost bij het bereiken van een bepaalde leeftijd, bijvoorbeeld 65 jaar.

Geld lenen met uitkering

Zoals bij bijna alle leenvormen geldt, geldt ook bij een doorlopend krediet dat het moeilijk is af te sluiten met een pensioensuitkering. Andere uitkeringen komen wel in aanmerking voor een doorlopend krediet, mits wordt voldaan aan een bepaalde inkomenseis, garantie en kredietwaardigheid. Wanneer een uitkeringsgerechtigde ook een BKR registratie heeft kan dit de afsluiting voor een doorlopend krediet belemmeren. Een doorlopend krediet kan moeilijk of niet worden afgesloten wanneer er sprake is van een negatieve BKR registratie. Een doorlopend krediet zonder BKR toetsing is onmogelijk, gezien doorlopende kredieten worden verstrekt via de banken (die weer verplicht zijn tot een BKR toetsing).

Leave a Reply

*