Bank, BKR en Uitkering

U wilt geld lenen en denkt direct om geld te lenen bij een bank. De banken in Nederland zijn deelnemende partijen bij de BKR en doen aan BKR toetsing. Zo dat hebben we gelijk in de eerste alinea vermeld!

Geld lenen met een negatieve BKR registratie is gewoonweg niet mogelijk bij één van de banken in Nederland. Natuurlijk kunt u altijd proberen om geld te lenen bij een buitenlandse bank. De Turkse banken (en andere buitenlandse banken) in Nederland hebben een vergunning onder Nederlandse wetgeving en toetsen ook de BKR.

Geld lenen met een uitkering hoeft niet moeilijk te zijn, maar een BKR registratie kan behoorlijk tegen u werken.

De eerste vraag luidt: Weet u zeker dat u een negatieve BKR registratie heeft? Soms denken we het, maar weten we het niet zeker. Niet alle instanties geven alles door aan de BKR. U kunt u BKR opvragen. Indien u toch een negatieve BKR registratie heeft kunt u deze misschien laten verwijderen.

Indien u een uitkering heeft en geen negative BKR registratie, dan kunt u bij de banken in Nederland prima geld lenen. De banken bieden onder andere doorlopende kredieten en persoonlijke leningen aan. Ook is het mogelijk om met uw rekening courant rood te staan en kunt u een creditcard opvragen.

Leave a Reply

*